streda 8. februára 2017

Kaderníctvo a minimalizmus?

Dnes som bola u kaderníčky, idúc domov, mačkajúc si svoje lokne, som premýšľala, ako chodenie ku kaderníčke ovplyvňuje jednoduchý životný štýl, o ktorom sa tu pokúšam písať. (Ráta sa vôbec aj to, keď ste u kaderníčky boli v podstate boli druhýkrát v živote?) Asi sa vrátime ku stokrát omieľanému, a to k pomyselnej rovnováhe.

Predpokladám, že väčšina z nás domáceho kaderníka nemá a zároveň si budem myslieť, že vaše ramenné kĺby sa nedokážu otočiť v 360° uhle, aby ste si to ostrihali samy (nehovoriac o tom, že oči asi vzadu tiež nemáte). Čo nám teda zostáva? 

1. Typ vlasov-
kučeravé/rovné/vlnité/krepovité/jemné/mastiace/lupinaté/suché/atď.- to všetko závisí hlavne s energiou, ktorú strávite pri ich úprave. Mňa napadá čítanie článkov, skúšanie fotoprogramov, kde si nahrajete profilovú fotku a postupne prikladáte rôzne účesy a štýly. Samozrejme, najjednoduchšia je konzultácia s vaším kaderníkom (aj keď neviem, či teta Gizka z Hornej Dolnej bude erudovaná odborníčka, aby Vám doporučovala mikádový strih- samozrejme, nič proti tete Gizke). A kam sa hrabú roky skúseností, keď ste možno experimentovali, postupne odskúšavali krátke/dlhé/prestrihané/ofinové/farebné/emácke/atď. Finálne riešenie? Zosúladiť strih vlasov a s ňou spojenú úpravu tak, aby zaberala, čo najmenej priestoru


2. Farba- veľa mladých dievčat odbitím pomyselného dosiahnutia začiatku puberty prepne do akéhosi zvráteného stavu "poďme si zničiť zdravé vlasy". Farby sú samozrejme chémia, ale niekedy tá chémia pomôže proti šedinám (a všimli ste si, ako v poslednom čase aj šediny sú IN?) Samozrejme, regále teraz už zaplavila aj v našich končinách sféra henny a podobných vegan prípravkov.
Všimli ste si niekedy koľko obalu a rôznych materiálov je v jednej krabičke farby? Papierový obal, príbalový leták s návodom, sáčkové rukavice, prášok s farbou, prášok s tou chémiou, ktorá docieli, aby farba účinkovala, tuba s balzamom a podobne. V tomto prípade, menej materiálu spotrebuje práve kaderníčka, ktorá farby objednáva vo veľkom množstve a práve odlieva podľa pomeru a potreby.

Nechcem nikoho presviedčať o tom, aby sa strihal/nestrihal u kaderníčky alebo nefarbil/farbil len doma. Jedná sa o každého osobné rozhodnutie, je to o tom, aby sa našiel súlad s vašimi preferenciami a životným štýlom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára